Uncategorized

SID SHAKLEE DAMANSARA & PJ

Assalamualaikum.. Alhamdulillah pada 1.5.2018 baru ini saya telah pun sah menjadi ahli TWB, sekaligus menjadi agen atau SID Shaklee yang sah.. Jadi dalam entri kali ini saya nak memperkenalkan diri saya terlebih dahulu..

Saya suraya yang merupakan juruteknologi makmal perubatan di sebuah institusi perubatan di sekitar petaling jaya. Bagaimanapun sebenarnya saya berasal dari kuantan dan kini menetap di damansara. Memandangkan saya telah menyertai shaklee, jadi secara sahnya saya merupakan ‘Shaklee Independent Distributor’.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan nasihat mengenai sebarang produk shaklee dan keperluan tubuh anda, anda boleh hubungi saya. Saya akan mencuba yang terbaik untuk membantu anda.

 

 

 SHAKLEE DAMANSARA, PETALING JAYA, KUANTAN
SHAKLEE DAMANSARA, PETALING JAYA, KUANTAN
 APA ITU SHAKLEE?

Sebelum kita bercerita lebih jauh, Shaklee sebenarnya telah wujud  lebih kurang 60 tahun yang lalu. Dr. Forrest C. Shaklee. Shaklee diwujudkan untuk membantu pengguna Shaklee untuk hidup lebih sihat dan lebih gembira dalam kehidupan. Bagaimana? Jawapannya adalah dengan sokongan produk-produk suplemennya. Selain itu, diingatkan Shaklee adalah pengeluar suplemen, bukanlah ubat.

Ubat dan suplemen adalah dua benda yang berbeza. Ubat merupakan bahan atau dadah yang diberikan kepada seseorang untuk mengurangkan simptom dan sakit kepada pesakit. Manakala suplemen pula adalah makanan tambahan yang berfungsi untuk memenuhi ruang nutrisi yang tidak lengkap untuk membantu pengambil suplemen untuk mendapat kesihatan yang optimum.

SYARIKAT PEMAKANAN SEMULA JADI NOMBOR SATU DI AMERIKA SYARIKAT.

Nampaknya produk Shaklee bukanlah calang-calang produk sehingga boleh menjadi syarikat pemakanan nombor satu di Amerika Syarikat. Ini adalah disebabkan Shaklee amat menjaga kualiti produknya dengan memastikan setiap produk melepasi piawaian industri dan sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam. 

Antara langkah yang diambil untuk mencapai piawaian adalah

 • Shaklee menguji setiap bahan baharu untuk mengesan lebih 350 bahan cemar berbahaya.
 •  Lebih 100,000 ujian kualiti dijalankan setiap tahun bagi menjamin ketulenan tertinggi sebolehnya.
 • $250 juta lebih dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.
ANTI SUPLEMEN

Terus terang saya katakan, sebelum saya mengenali Shaklee saya adalah seorang ‘anti suplemen’. Bagi saya kenapa perlu ditambah-tambah sekiranya kita sudah mengamalkan pemakanan yang sihat? Jadi bagaimana hati saya boleh terbuka untuk menjadi SID Shaklee.

Kemudian, persepsi saya mula berubah selepas saya melahirkan anak ke2. Dimana waktu itu saya melihat perubahan yang ketara pada wajah saya, wajah saya pucat akibat kehilangan darah selepas bersalin dan saya juga cepat berasa letih.

Selepas itu doktor memberikan saya obimin iaitu sejenis suplemen dan saya mula berjinak-jinak untuk mengenali suplemen. Bermula pada saat ini baru saya tahu yang suplemen adalah makanan tambahan bukanlah dadah/ubat. Doktor kata saya perlu jaga tubuh badan saya perlu lengkap nutrisi supaya badan bersedia untuk ‘pregnancy’ seterusnya.

Tambahan lagi, Doktor juga beritahu, jangan risau ini bukan ubat ini hanya pelengkap nutrisi yang kadang-kadang agak sukar untuk kita penuhi.

KESAN SHAKLEE  “SHAKLEE EFFECT”

Selepas dari itu bermulalah saya mengenali shaklee. Produk pertama yang saya beli dariSID Shaklee adalah Vitalea. Setelah seminggu pengambilan saya mula rasa perbezaannya. Badan sudah tidak lesu , muka sudah mula kemerah-merahan kerana dalam vitalea juga ada iron. Saya amat berpuas hati dengan perubahan ini. Sehinggakan ibu mertua saya puji saya cantik selepas kehamilan anak ke2..

Tapi kenapa dalam banyak-banyak produk shaklee yang menjadi pilihan hati?

SID SHAKLEE DAMANSARA, PETALING JAYA DAN KUANTAN
             SID SHAKLEE DAMANSARA, PETALING JAYA DAN KUANTAN
KEISTIMEWAAN SHAKLEE

Ada 3 faktor yang menjadikan Shaklee istimewa berbanding produk lain iaitu :

Pertama sekali adalah SELAMAT

 1. “Shaklee”, fikirkan “Tulen”.
 2. Shaklee amat mementingkan bahan-bahan yang berkualiti untuk memastikan keselamatan pengguna.
 3. Antara 8 sebab anda perlu yakin dengan kualiti dan keselamatan produk Shaklee
  1. KAMI MENYARING LEBIH 350 BAHAN CEMAR, RACUN SERANGGA DAN BENDASING UNTUK SETIAP BAHAN BOTANI BAHARU – Selain daripada itu, Shaklee malah menyaring bahan cemar lain termasuk logam berat, sisa pelarut, kehadiran radiasi dan pencemaran mikrob.

  2. LEBIH DARIPADA 250 UJIAN RACUN SERANGGA DILAKUKAN, MELEBIHI SYARAT UNITED STATES PHARMACOPEIA (USP)
  3. KAMI MELAKUKAN LEBIH 100,000 UJIAN KUALITI SETIAP TAHUN – tujuannya adalah bagi memastikan produk ini selamat digunakan seisi keluarga.

  4. TIADA TAMBAHAN PENGAWET, PEMANIS ATAU PERASA TIRUAN

  5. BEBAS GLUTEN- Produk kami Bebas Gluten, berita baik untuk mereka yang mengalami alahan gluten dan sensitif-gluten. Kesan daripada produk bebas gluten, kami mahu anda memiliki usus dan sistem penghadaman yang lebih sihat.

  6. BUKAN GMO – GMO (genetically modified organism) iaitu organisma yang telah diubah sifat genetiknya untuk tujuan tertentu seperti meningkatkan hasil tanaman, mempercepatkan proses kematangan sesebuah tumbuhan.

  7. TERBIODEGRADASI – iaitu mudah dilupuskan.Kesannya kebersihan alam sekitar pun terjamin.

  8. KAMI TIDAK MELAKUKAN UJIAN KE ATAS HAIWANE

Selain itu, produknya TERRBUKTI – para saintis Shaklee akan memastikan setiap bahan-bahan semulajadi yang digunakan di dalam produk Shaklee mujarab dan berkesan.

Dan akhir sekali adalah BERRKESAN.

Di atas ketiga-tiga faktor itu saya tidak lagi merasa was-was untuk menggunakan Shaklee dan menjadi SID Shaklee. Saya amat mengambil berat tentang kesihatan pelanggan saya dan saya mahu yang terbaik buat kamu. Sebab itu saya harus pastikan produk yang saya jual adalah selamat bukanlah produk yang merbahaya. Saya juga tidak mahu di pelanggan saya tidak mendapat kesan yang terbaik malah duit pula banyak berhabis.

PENUTUP

Akhir kata, sekiranya anda tercari-cari suplemen atau ingin mengetahui lebih detail tentang setiap suplemen dan produk Shaklee anda boleh klik sini. Selain dari itu anda juga boleh menghubungi saya sekiranya anda berminat menambah pendapatan tambahan dengan ” Home and Mobile Spa” boleh klik sini

Alhamdulillah setakat ini sahaja perkongsian saya untuk kali ini,

 SHAKLEE DAMANSARA, PETALING JAYA, KUANTAN
SHAKLEE DAMANSARA, PETALING JAYA, KUANTAN

Suraya, Shaklee independent distributor SID Shaklee Damansara dan petaling jaya.

Mama to Aliesha & Aydeen Kurus & PCOS fighter Love art and DIY Learn to be beauty with brain & heart

One Comment

 • Wan Syahida

  Betul! Supplemen adalah pelengkap nutrisi. Bayangkan kalau nutrisi badan tak lengkap, tu yang mudah letih & lesu. Kalau kita lengkapkan, terasa lebih bertenaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *